Kiełbasa stryja
Kiełbasa wieprzowa, wędzona, pieczona na szaro, z wyczuwalną nutą pieprzu, który zapewnia jej wyjątkowość i ostrość smaku.
Kiełbasa stryja wyróżnia się nie tylko swoim wyglądem, ale także smakiem. Charakteryzuje się ciemną brązowoszarą skórką, która powstaje w wyniku wędzenia oraz późniejszego pieczenia. W smaku na pierwszy plan wysuwa się wyraźna nuta pieprzu. Kiełbasa stryja należy do ostrych kiełbas. Polecamy ją przede wszystkim miłośnikom wyraźnych, pikantnych smaków.
Kiełbasa stryja to ciekawa propozycja na kanapki. Z jej wykorzystaniem można stworzyć wiele smakowych, wyrazistych wariacji. Wybornie smakuje między innymi z papryką czy ogórkami przyrządzonymi na ostro. Śmiało można ją także grillować. Jej pikantny, wyjątkowy smak podkreśli ostra musztarda czy chrzan. Kiełbasa stryja sprawdzi się również do dań obiadowych. Doskonale nadaje się do przyrządzenia gulaszu czy leczo w ostrzejszej wersji.
WAGA PRODUKTU
Opakowanie 2.0 - 2.5 kg
TERMIN PRZYDATNOŚCI
14/21 dni (luz/vac)