Informacje o masarni Staropolska Strzecha
Masarnia "Staropolska Strzecha" to firma czerpiąca z najlepszych zwyczajów polskiej kuchni. Powstała z miłości do tradycji wędliniarskich, kultywowanych w rodzinie założycieli od pokoleń.
Zbiory receptur wywodzące się z początku ubiegłego stulecia nieustannie gwarantują niepowtarzalny smak wyrobów. Czy pamiętasz, kiedy ostatnio próbowałeś prawdziwej wędliny? Teraz masz szansę… Każdy kęs kiełbasy ze Strzechy przywołuje na myśl beztroski czas dzieciństwa spędzonego na mazowieckiej wsi.
Wyjątkowy smak i aromat wyrobów uzyskiwany jest w starannym procesie produkcji, który rozpoczyna się już od selekcji surowca. Pasja, zamiłowanie do jakości oraz starannie dobrane składniki sprawiają, że produkty Staropolskiej Strzechy zyskują uznanie klientów.
Wszystkie wyroby wędliniarskie powstają ze świeżego mięsa o najwyższej jakości, pochodzącego od lokalnych dostawców. Później, jak za czasów naszych Dziadków, wyroby doprawiane są świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim i solą.
Następnie wędzone w tradycyjnych wędzarniach, opalane są drewnem olchowym z dodatkiem jałowcowego igliwia; tak przyrządzane wyroby tworzą całą gamę produktów spod Strzechy. W ofercie znaleźć można kiełbasy cienkie i grube, wędzonki, szynki, polędwice, balerony a także kaszanki i salcesony.
Zapraszamy do współpracy
Lilla i Mirosław Nadratowscy